Vi må dessverre avlyse arrangementet i denne omgang på grunn av Koronaepidemien. Foredraget vil bli satt opp på nytt når virusfaren er under kontroll.

Moss Seilforening ved Tur- og Havgruppen har gleden av å ønske velkommen til åpen klubbkveld med et spennende foredrag av Årets Sjøfarer ved mannskap Hilde Brodahl og Helge Halvorsen.

Tidspunkt: Tirsdag den 31. mars kl 19.00 – Klubbhuset er åpent fra kl. 18.30
Sted: Moss Seilforening klubbhus - Søly Båthavn
Påmelding: Ingen påmelding, men meld gjerne din interesse på Facebooksiden vår:  https://www.facebook.com/events/677616633045234/

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.
Medlemsmøtet vil i sin helhet bli viet til foredraget av Årets Sjøfarer

Vel møtt!

Moss Seilforening
Tur og Havkomiteen
Ståle Nerland

Årets sjøfarer Moss Seilforening – Vilje i østerled 2019

Det var den historiske interessen for østersjøområdet som førte til at vi planla denne turen.

Et farvann som vikingene seilte i for over tusen år siden, et viktig innhav i seg selv, men som for dem også var inngangsport til Svartehavet og Middelhavet.

Det er få steder på kloden hvor det er mulig å besøke så mange land på kort tid med båt. Vi ville gjerne besøke kystene, havnene og stedene som vår forfedre hadde besøkt, men som var lite omtalt og beskrevet  av dagens turseilere.

Vårt prosjekt var å oppdage stedene og ikke seile forbi dem. Derfor skiller denne seilturen seg også fra andre seilturer ved at vi var opptatt av dagseiling og fortøying på steder vi ønsket å se og oppleve.

Det var viktig for oss å ha god tid til dette. Vi brukte tre måneder Østersjøen rundt, besøkte 39 havner, og brukte flere dager i mange av dem.

Når vi skal presentere turen vil vi legge vekt på:

- Vi er bare oss to godt voksne ombord og legger opp turen deretter. Det er viktig å ha planlagt sikkerhet, arbeids- og ansvarsdeling, nødvendig utstyr, og alt som kreves for navigasjon og sikker seilas i ukjent farvann.

- Hva er det spesielle med seiling i disse farvannene, og hvilke råd vil vi gi andre.

-  En såpass lang tur har mange opplevelser og høydepunkter. Vi vil dele noen av dem med dere, men oppfordrer alle som kommer til å lese Signal, og/eller besøke bloggen: viljeogvi.com, under overskriften Østersjøen 2019, finner dere korte nedtegninger fra hele turen.

Vi gleder oss til å dele opplevelser og erfaringer på møtet i Tur og Hav.

Du er her: Tur&Hav sesongen T&H aktivitet et spennende foredrag av Årets Sjøfarer ved mannskap Hilde Brodahl og Helge Halvorsen